ممنوعیت اخذ وثیقه نقدی قبل و یا بعد از اعطای تسهیلات
هیئتعامل بانک مرکزی در شصت و نهمین جلسه خود در مورخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ تصمیم نهایی در خصوص موضوع ممنوعیت اخذ وثیقه نقدی قبل و یا بعد از اعطای تسهیلات را اتخاذ کرد.
به گزارش اکوفارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، هیئتعامل بانک مرکزی پس از برگزاری جلسات کارشناسی طی سه ماه گذشته در این بانک مقرر نمود:
۱. همانگونه که در بخشنامههای متعدد قبلی از جمله بخشنامههای شماره ۶۲۶۶۸.۹۱ مورخ ۱۰.۳.۱۳۹۱، شماره ۲۲۴۳۰۶.۹۳ مورخ ۲۱.۸.۱۳۹۳، شماره ۶۲۳۵۸.۹۴ مورخ ۱۲.۳.۱۳۹۴، شماره ۲۲۵۱۴۹.۹۵ مورخ ۱۵.۷.۱۳۹۵ و شماره ۹۹.۱۰۰۸۳۲ مورخ ۹.۴. ۱۳۹۹ به کرات تأکید گردیده است، بلوکه نمودن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپردهها توسط بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است.
۲. از تاریخ تصویب این مصوبه، اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی به هر عنوان قبل و یا بعد از اعطای تسهیلات توسط بانک/موسسه اعتباری غیربانکی ممنوع است.
۳. مواکداً یادآور میگردد، چنانچه بانک/موسسه اعتباری غیربانکی در راستای بخشنامه شماره ۹۹.۱۰۰۸۳۲ مورخ ۹.۴. ۱۳۹۹ قبل از اعطای تسهیلات و منوط به توافق بانک/موسسه اعتباری غیربانکی اقدام به اخذ وثیقه نقدی در قالب سپرده سرمایهگذاری مدتدار از تسهیلاتگیرنده نموده است، پرداخت سود علیالحساب به سپرده مذکور معادل نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده مشابه سپردههایی که وثیقه تسهیلات نمیباشند، الزامی است. پرداخت نرخ سود کمتر از نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده توسط بانک/موسسه اعتباری غیربانکی تخلف محسوب شده و بانک/موسسه اعتباری غیربانکی متخلف مشمول اقدامات نظارتی بانک مرکزی میشود.
نظرات