1400/05/04-14:52

سیمان با ظرفیت کمتر از ۴۰ درصد کار می‌کند

سیمان با ظرفیت کمتر از ۴۰ درصد کار می‌کند

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان گفت: تاثیر سیمان در قیمت تمام شده ساختمان یک تا ۲ درصد است پس نباید تغییر قیمت آن تاثیر زیادی بر قیمت تمام شده مسکن داشته باشد.

به گزارش اکوفارس، عبدالرضا شیخان دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بازار مسکن، گفت: تغییر نرخ سیمان در بازار مسکن بیش از تاثیر اقتصادی تاثیر روانی دارد. اغلب مردم تصور می‌کنند که سیمان افزایش قیمت داشته و همین موضوع در نهایت باعث افزایش قیمت مسکن می‌شود؛ بسیاری از دلالان هم از این موضوع برای افزایش نرخ سوءاستفاده می‌کنند، اما در حقیقت سیمان تاثیر چندانی بر قیمت تمام شده مسکن ندارد.

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان تاکید کرد: تاثیر سیمان در قیمت تمام شده ساختمان حدود یک تا ۲ درصد است، پس نباید تغییر نرخ آن در بازار تاثیر زیادی بر قیمت تمام شده مسکن داشته باشد. متاسفانه عده‌ای کم لطفی می‌کنند و با هوچی گری سعی در تغییر قیمت در بازار میکن دارند در حالی که سیمان سهم بسیار ناچیزی از قیمت تمام شده مسکن را به خود اختصاص داده است.

شیخان درباره میزان تاثیر قیمت سیمان بر قیمت تمام شده مسکن بیان کرد: برای ساخت در هر متر مربع ساختمان، به طور متوسط به ۴ کیسه ۵۰ کیلویی سیمان احتیاج است. آنچه درب کارخانه به فروش می‌رسد برای هر کیسه ۵۰ کیلویی سیمان حدود ۲۴ هزار تومان است یعنی با احتساب نرخ درب کارخانه در هر متر مربع از ساختمان کمتر از ۱۰۰ هزار تومان صرف هزینه سیمان شده است.

او ادامه داد: این نرخ در بازار آشفته و تحت فشار کمبود ممکن است حداکثر به حدود ۶۰ هزار تومان هم برسد. با احتساب این نرخ بری بازار آزاد هم هر متر مربع از ساختمان حدود ۲۴۰ هزار تومان هزینه برای تامین سیمان دارد. امروز هر متر مربع از مسکن بالای ۱۵ میلیون تومان قیمت گذاری می‌شود پس اثرگذاری بسیار محدودی دارد.

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به مشکلات صنعت سیمان برای تولید و قطع برق در این حوزه گفت: سیمان و فولاد کالا‌های صنعتی هستند و تحت فشار قرار گرفتن این صنایع در نهایت تولید را تحت فشار قرار خواهد داد. کارخانجات سیمان با قطع برق در این مدت اُفت چشمگیری در میزان تولید داشتند که بازار را با کمبود مواجه کرد. این قطع مکرر برق فشار زیادی را به کارخانجات فعال در این حوزه وارد کرد.

شیخان تصریح کرد: در این مدت کارخانجات سیمان با ظرفیت کمتر از ۴۰ درصد کار کردند و زیان کارخانجات تولیدی برای عدم فروش سیمان بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است؛ زیان ناشی از بروز آسیب به تجهیزات را هم باید در نظر گرفت.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط