به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، در حال حاضر میزان ورودی آب به سدهای کشور تا نهم فروردین ماه معادل ۲۸ میلیارد و ۹۷۰ میلیون مترمکعب بوده که این عدد در مقایسه با سال گذشته که عددی معادل ۲۲ میلیارد و ۵۱۰ میلیون مترمکعب بوده ۲۹ درصد افزایش داشته است، همچنین میزان خروجی از مخازن سدهای کشور در این تاریخ معادل ۱۶ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب ثبت شده که این عدد در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۱۵ میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب بوده بیانگر افزایش ۹ درصدی است.
در شرایط کنونی حجم آب موجود در مخازن ۳۱ میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب ثبت شده که نسبت به سال گذشته که عددی معادل ۲۶ میلیارد و ۶۱۰ میلیون مترمکعب بوده ۱۹ درصد افزایش داشته و درصد پرشدگی مخازن سدهای کشور به عدد ۶۴ درصد رسیده است.
وضعیت سدهای مهم (شرب - کشاورزی) بیانگر این است که در ۲۷ سد، درصد پرشدگی بیش از ۵۰ درصد است به طوری که سد زنجیره کارون ۹۶ درصد و سد دز ۹۸ درصد و سد چره و مارون استان خوزستان به ترتیب ۷۸ و ۱۰۰درصد آب دارند همچنین میزان آب در سد گلپایگان و کوچری ۷۵ درصد است. همچنین در سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی ۸۳ درصد، سد استقلال ۵۴ درصد و سد جگین استان هرمزگان ۹۸ درصد پر هستند.
سد تالوار استان زنجان ۹۸ درصد، سد بیجار استان گیلان ۶۵ درصد، سد رودبار و استان لرستان ۸۱ درصد، سد درودزن، ملاصدرا ۶۳ درصد و سد سلمان فارسی استان فارس ۶۷ درصد پرهستند. همچنین در استان کرمانشاه نیز سد داریان ۹۳ درصد و در استان سیستان و بلوچستان سد پیشین ۷۵ درصد و سد ریزدان ۷۶ درصد و سد خیرآباد ۵۷ درصد و سد ماشکید اولیا استان سیستان و بلوچستان ۵۵ درصد پر هستند.
همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۱۸۴.۳ میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت ۲۱۶.۵ میلیمتر ۱۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که عددی معادل ۱۶۸.۷ میلیمتر بوده ۹ درصد کاهش را نشان میدهد.
نظرات