• خانه
  • بورس بانک و بیمه
1402/02/12-10:00

بانک مرکزی اعطای API دسترسی به حساب از طریق شخص ثالث را ممنوع اعلام کرد

بانک مرکزی اعطای API دسترسی به حساب از طریق شخص ثالث را ممنوع اعلام کرد

بانک مرکزی اعطای مجوز دسترسی به حساب سپرده اشخاص حقوقی از طریق API یا رابط کاربری از سوی بانک یا موسسه اعتباری به اشخاص ثالث را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش اکوفارس، بانک مرکزی به منظور ممنوعیت ایجاد حساب‌های تجمیعی اقدام به ایجاد محدودیت در زمینه اعطای رابط کاربری یا (API) به اشخاص ثالث کرده است.

طبق «ضوابط تعیین آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های غیرحضوری متعلق به شخص حقوقی» که اواخر فروردین ماه ابلاغ شده، اعطای مجوز دسترسی از طریق API به حساب‌های اشخاص حقوقی ممنوع است و بانک نمی‌تواند این رابط کاربری (API) را در اختیار اشخاص ثالث قرار دهد.

طبق این ضوابط اعطای مجوز دسترسی به حساب متعقل به شخص حقوقی به صورت غیرحضوری از طریق API فقط به شخص حقوقی صاحب حساب مجاز است و بانک API را فقط در اختیار صاحب حساب می‌گذارد.

این ضوابط، اعطای مجوز دسترسی به حساب مشترک شخص حقوقی را به‌صورت غیرحضوری از طریق API ممنوع کرده است.

همانطور که در بند دیگری از این ضوابط آمده موسسه اعتباری موظف است الزمات امنیتی مقتضی در خصوص بهره‌برداری از API ارائه شده به شخص حقوقی را پیاده‌سازی کرده و نسبت به رعایت آن مطمئن شوند.

حساب واسط ممنوع به‌جز پرداخت‌یارها

طبق «ضوابط تعیین آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های غیرحضوری متعلق به شخص حقوقی» دریافت وجه از اشخاص به ویژه بابت فروش کالا یا خدمت به آنها از طریق درگاه پرداخت الکترونیکی صرفاً باید در حساب‌های سپرده‌ای که متعلق به فروشنده کالا یا خدمت باشد، انجام و واریز شود و واریز وجوه به هر حساب سپرده دیگری نظیر حساب‌های واسطه‌ای مطلقاً ممنوع است. البته از این بند پرداخت‌یارها مستثنی شده‌اند.

براین اساس حساب‌ سپرده متعلق به پرداخت‌یار که صرفاً برای تصفیه پذیرندگان افتتاح شده و کاربرد دارد و اختیار هرگونه برداشت از آن با شاپرک باشد از این ماده مستثنی شده است. در اصل فقط حساب‌هایی از پرداخت‌یارهایی می‌توانند به عنوان حساب واسط فعالیت کنند که نزد شاپرک باشد.

۱۰۰ میلیون تومان سقف انتقال وجه آنلاین

طبق این ضوابط موسسه اعتباری باید آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های غیرحضوری یا به صورت آنلاین متعلق به شخص حقوقی را به روزانه مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان محدود کند.

پیش از این بانک مرکزی سقف برداشت و انتقال وجه از طریق دستگاه‌های کارتخوان را نیز به ۱۰۰ میلیون تومان محدود کرده بود. این محدودیت از طریق شبکه بانکی روزانه یک میلیارد تومان است.

در بندی دیگر از این ضوابط قید شده که اگر اشخصا حقوقی متقاضی افزایش سقف انتقال وجه خود به صورت غیرحضوری باشند در صورت گذشت یک سال از زمان تاسیس شخص حقوقی و ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده سقف انتقال وجه ۱۰۰ میلیون تومان روزانه به صورت غیر حضوری قابل افزایش تا سقف ۱ میلیارد تومان به صورت روزانه و ۱۰ میلیارد تومان به صورت ماهیانه خواهد بود.

البته سقف انتقال وجه به صورت غیرحضوری در شرایطی افزایش می‌یابد که الگوی کسب و کار شخص حقوقی مبتنی بر برداشت غیرحضوری از حساب و واریز وجوه متناظر به حساب ذی‌نفعان طراحی شده باشد.

همچنین تعداد پرداخت وجوه روزانه کسب و کار به ذی‌نفان در ۶ ماه به صورت میانگین بیش از ۱۰۰ واریز در روز باشد و شخص حقوقی به سامانه یکپارچه صدور صورتحساب الکترونیکی سازمان امور مالیاتی یا سامانه یکپارچه صورتحساب الکترونیکی متصل باشد.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط