1404/02/03-12:45

با کدام رژیم غذایی، سالمندی سالم‌تری داشته باشیم

حاصل یک مطالعه ۳۰ ساله نشان داد که پیروی از رژیم‌های غذایی سرشار از غذاهای گیاهی و کاهش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده، احتمال تجربه سالمندی سالم را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: یافته‌های پژوهشی که به‌تازگی انجام شده نشان می‌دهد پیروی از رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی به همراه مقدار اندک تا متوسط غذاهای سالم با منشأ حیوانی و حداقل خوراکی‌های فوق‌فرآوری‌شده با سالمندی سالم مرتبط است.

پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی‌اچ ‌چان آمریکا، دانشگاه کپنهاگ دانمارک و دانشگاه مونترال کانادا با مطالعه روی بیش از ۱۰۵ هزار مرد و زن ۳۹ تا ۶۹ ساله طی ۳۰ سال نحوه ارتباط الگوهای غذایی مختلف در دوران میان‌سالی را با سالمندی سالم ارزیابی کردند.

در این پژوهش «سالمندی سالم» به این صورت تعریف شد: زندگی حداقل تا سن ۷۰ سالگی بدون بیماری‌های مزمن عمده و با حفظ سلامت شناختی، جسمی و روانی.

نمونه خوراکی‌های فوق‌فرآوری‌شده شامل نوشابه‌های گازدار، میان‌وعده‌های بسته‌بندی‌شده شیرین، چرب یا نمکی، نان‌های بسته‌بندی‌شده تولید انبوه، شیرینی، ماست میوه‌ای شیرین، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، ناگت، همبرگر، سوسیس، هات‌داگ و پیتزای آماده است.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که افزایش مصرف خوراکی‌های فوق‌فرآوری‌شده به‌ویژه گوشت‌های فرآوری شده و نوشیدنی‌های شیرین و رژیمی احتمال تجربه سالمندی سالم را کاهش می‌دهد.

مارتا گواش- فره (Marta Guasch-Ferré)، یکی از پژوهشگران، گفت: فعال و مستقل ماندن هم برای خودِ افراد و هم برای سلامت عمومی یک اولویت است؛ به همین دلیل پژوهش درباره سالمندی سالم ضروری است.

آن- ژولی تِسیه (Anne-Julie Tessier)، سرپرست پژوهشگران، توضیح داد: یافته‌های ما همچنین نشان می‌دهد که نمی‌توان گفت یک رژیم غذایی برای همه مناسب است. می‌توان رژیم‌های غذایی سالم را با توجه به نیازها و ترجیحات هر فرد تنظیم کرد.

قرار است گزارش این پژوهش ۲۴ مارچ/ ۴ فروردین در نِیچِر مِدیسین (Nature Medicine) منتشر شود.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط