1404/02/25-14:05

سن متوسط اولین فرزندآوری زنان به بیش از ۳۰ سال رسید

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به آمارهای موجود گفت: متوسط سن ازدواج مردان در سطح کشور ۳۲ سال و در تهران به ۳۴ سال رسیده است. همچنین سن متوسط نخستین فرزندآوری در زنان به ۲۷.۵ سال و در تهران به ۳۰.۶ سال افزایش یافته است.

به گزارش تسنیم، دومین همایش ملی «رویش امید» صبح امروز، پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه، با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، دبیر ستاد ملی جمعیت، مدیرعامل مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان و جمعی از مسئولان در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد. در این همایش، هزار زوج که با دریافت خدمات درمان ناباروری در طرح ملی پویش امید درمان شده و صاحب فرزند شده‌اند نیز حضور داشتند.

مرضیه وحیددستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت، در این مراسم اظهار داشت: پزشکان، ماماها و کارشناسان در قالب طرح ملی رویش امید به ارائه خدمات به زوجین نابارور می‌پردازند. سازمان بسیج هدفگذاری کرده است که تا پایان برنامه هفتم توسعه، به بیش از نیمی از زوجین نابارور خدمات درمانی ارائه کند که هدفگذاری بسیار بزرگی محسوب می‌شود.

وی افزود: موفقیت درمان ناباروری در طرح رویش امید بیش از ۵۰ درصد بوده است، در حالی که میانگین موفقیت درمان ناباروری در جهان حدود ۳۵ درصد است. این دستاورد در حوزه درمان، حاکی از زحمات بسیج، فرماندهان محترم سپاه و مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان است که جای تقدیر دارد. امروزه شاهد مراجعه بسیاری از کشورهای جهان برای درمان ناباروری به ایران هستیم که نشان‌دهنده ظرفیت‌ها و امکانات ممتاز بهداشتی و درمانی در کشورمان است.

دبیر ستاد ملی جمعیت ادامه داد: باید برای تسهیل فرایند ازدواج تلاش کنیم که خوشبختانه این موضوع امروزه در زمره فعالیت‌های بسیج قرار گرفته است. اگر بخواهیم ابربحران کاهش جمعیت را مهار کنیم، راهی جز تسهیل ازدواج جوانان نداریم.

وی با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای ازدواج آسان تصریح کرد: هم‌اکنون متوسط سن ازدواج مردان در کشور ۳۲ سال و در تهران ۳۴ سال است. وقتی جوانان دیر ازدواج می‌کنند، طبیعتاً دیرتر نیز صاحب فرزند می‌شوند.

وحیددستجردی بیان کرد: سن متوسط نخستین فرزندآوری در زنان ۲۷.۵ سال و این شاخص در تهران ۳۰.۶ سال است که نشان می‌دهد باید برای کاهش سن بارداری تلاش بیشتری انجام دهیم.

وی با تأکید بر لزوم کاهش فاصله میان ازدواج و فرزندآوری گفت: هم‌اکنون متوسط فاصله ازدواج تا نخستین فرزندآوری در کشور بیش از ۴ سال است. اگر بخواهیم به نرخ باروری ۲.۵ فرزند که در برنامه توسعه پیش‌بینی شده است دست یابیم، باید شاهد افزایش تولد فرزندان دوم و سوم در خانواده‌ها باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باید توجه ویژه‌ای به فرزندآوری اول و دوم داشته باشیم، چرا که ۷۰ درصد تولدها مربوط به این دو گروه است و سهم فرزندان سوم تنها ۱۸ درصد از کل ولادت‌ها را تشکیل می‌دهد.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به ضرورت بهبود وضعیت معیشت خانواده‌های دارای فرزند تأکید کرد: باید تمهیداتی بیندیشیم که دو سال نخست زندگی فرزندان متولدشده به‌صورت مطلوب تأمین شود، چرا که بسیاری از خانواده‌ها در این صورت تمایل بیشتری به فرزندآوری پیدا می‌کنند. بنابراین لازم است در این زمینه برنامه‌ریزی‌های هدفمندی صورت پذیرد.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط